Saradnja između Fondacije Mozaik i Općine Travnik nastavljena je i  u 2021. godini, u skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji, kojim je  definisana osnova saradnje na uspostavanju i razvoju programa Omladinske banke Travnik.

Objavljena preliminarna lista korisnika općinske pomoći - dodjela građevinskog materijala za 2020/2021. godinu - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Iz Službe za zajedničke i komunalne poslove  obavještavaju građane da je Općina Travnik okončala sve pripreme za izgradnju modernog skloništa za napuštene životinje sa svim pratećim objektima.

U Travniku je danas završen it.reboot, prvi sajam informacijskih tehnologija na području Srednjobosanskog kantona, a koji se realizirao u organizaciji Centra za edukaciju mladih, BeeZone biznis inkubatora i Općine Travnik. 

U JU Centar za kulturu općine Travnik danas je zvanično otvoren it.reboot, prvi sajam informacijskih tehnologija na području Srednjobosanskog kantona, a koji se realizira u organizaciji Centra za edukaciju mladih, BeeZone biznis inkubatora i Općine Travnik.

Zajedničkim sastankom predstavnika lokalnih administracija Travnika i Bijeljine, predvođene načelnikom Dautovićem i gradonačelnikom Petrovićem u zgradi Općine Travnik stvorene su pretpostavke za konkretnije vidove saradnje.

Razmjena dobrih praksi jedna je od najznačajnijih aktivnosti o oblasti unapređenja rada lokalnih administracija.

 

Primjer uspostavljene saradnje između Travnika i Bijeljine primjer je jedne posebne saradnje jer ove dvije administracije veže zajednički cilj a to je nulta tolerancija na korupciju. Najznačajnije od svega ipak je podatak da su i Travnik i  Bijeljina samoinicijativno ušle u vlastito preispitivanje, određivanje mjera prevencije korupcije kao i uspostavu saradnje u ovoj oblasti.

 

Važnost ovakvog pristupa prepoznala je i Misija OSCE-a u BIH , zbog čega je Terenski ured OSCE-a Travnik svojim angažmanom podržao i Travnik i Bijeljinu u njihovim nastojanjima da saradnjom i zajedničkim angažmanom unaprijede svoje poslovanje.

 

Obavještavaju se mještani naseljenih mjesta koja pripadaju mjesnim zajednicama Bjelo Bučje – Pulac i Mehurić da su predsjednici navedenih mjesnih zajednica zakazali zborove građana, kako je navedeno u javnim pozivima, a sve u svrhu provođenja izbora za organe i tijela navedenih MZ.  Poštovani građani, odazovite se sjednicama zborova, birajte i budite birani.

U okviru Programa postinvesticione podrške investitorima na području općine Travnik predstavnici općine Travnik Elma Pružan, Stručni savjetnik za privredu i Bekir Lubić, stručni saradnik za urbanizam i GIS, su dana 13. 10 2021. godine  posjetili sljedeće firme: „Lašva drvo“ d.o.o. Travnik, „HOMAR“ d.o.o. Travnik, „Pobjeda Tešanj- Livnica Turbe“, OR „LIF“ Travnik, „PANAD“ d.o.o. Travnik, JUST STAR“ d.o.o. Travnik.

Obavještavaju se mještani naseljenih mjesta i naselja: Ilovača, Hazna i Skok da je predsjednik Skupštine MZ Ilovača zakazao zborove građana u funkciji izbora za organe i tijela MZ, koji će se održati na mjestima i u terminima, kako je navedeno u Javnom pozivu, koji možete vidjeti OVDJE.