Pozivaju se svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači s područja općine Travnik koji se bave biljnom proizvodnjom: uzgoj voćarskih kultura, ratarskih kultura, povrtlarskih kultura i drugih poljoprivrednih kultura, da prisustvuju edukaciji na temu: “Priprema zemljišta za uzgoj poljoprivrednih kultura uz sistem kontrole plodnosti tla”, a koja će se održati 02.06.2022. godine (četvrtak) u 11:00 sati u velikoj sali Općine Travnik.

 Navršilo se 32 godine otkako je 18. maja 1990. godine osnovan Samostalni sindikat radnika uprave BiH i registrovan kod Višeg suda u Sarajevu po Rješenju R-2-13/90.

Obavijest o provođenju Ankete o prihodima i uslovima života u BiH 2022 možete pročitati OVDJE.

 

Načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović, je jučer (12.05.2022) u svom kabinetu napravio press konferenciju povodom prve godišnjice na načelničkoj poziciji.

Projekt USAID Razvoj održivog turizma u BiH (Turizam) u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva organizuje radionice u 9 gradova širom Federacije Bosne i Hercegovine na temu „Upravljanje, promocija i prodaja autentičnog smještaja u ruralnim sredinama“.

Zakazana 20. REDOVNA sjednica Općinskog vijeća Travnik, koja će se održati 19. 05. (ČETVRTAK) 2022. godine, u 9ºº sati, u Velikoj sali Općine Travnik.

Za sjednicu je utvrđen sljedeći;

Služba za civilnu zaštitu podsjeća sve stanovnike i druge posjetioce općine Travnik da su obavezni pridržavati se znakova upozorenja „na opasnost od mina“, te da je zabranjen ulazak u te zone.